Sunday, November 13, 2016

Fikir balik

Hargai apa yg kau ada.
Apa yang kau ada, sesuatu yang takkan boleh diganti.
So jaga.

Baru aku betul2 rasa nak hargai tubuh badan.
Tubuh badan ni kalau rosak, kau tak boleh nak ganti.
Kaki tangan palsu sekali pun, takkan sama dengan yang asal.
Serius. Memang tak sama.
Lain benda yang manusia buat nak dibandingkan dengan Pencipta buat.
Sempurna.

Bagi yg berada dalam situasi aku ni.
Patah tangan kaki.
Takde apa yg kau boleh buat.
Semua ni akan elok.
Cuma mengambil masa.
So berhenti berharap untuk cepat sembuh dalam seminggu dua.
Memang tak akan berlaku.
Cuma kita boleh ikhtiar usahakan dari segi pemakanan, doa, ubat2an dan lain2.
Yakin ada hikmahnya.

Bagi sesiapa yg rasa down dengan kehidupan dorang.
Fikir semula.
Kau boleh ubah tak perkara tu?
If boleh, ubah.
Benda selagi boleh ubah, boleh elak, boleh tukar, boleh ganti, boleh buang, dan boleh yang sewaktu dengannya, so teruskan.
Benda boleh settle.

Macam aku, situasi aku memang masa je yang mampu mengubahnya. So just wait, dan teruskan berusaha dan cari ikhtiar2 yang lain supaya cepat sembuh. So korang, xpayah nak down sgt dengan kehidupan korang. Benda yang korang hadap tu boleh settle kan, xpayah nak down beriya sangat. Hahaa. Sekian.

No comments:

lalalaa :)